Scroll to top
© 2020, Klein Comfort Techniek • Creating Comfort

De warmtepomp

 

Verwarming

Een warmtepomp is een van de meest kostenefficiënte oplossing voor uw volledige verwarmingsbehoefte. Daarnaast is het gebruik van opgeslagen zonne-energie is milieuvriendelijk. Een centrale verwarming kan bestaan uit vloerverwarming, radiatoren of een combinatie hiervan. Meestal is de geleverde temperatuur voor vloerverwarmingen 30-35°C en 45-55°C voor radiatoren.

 

Warm water

Circa 35% van het energieverbruik van een warmtepomp wordt gebruikt voor het produceren van warm water.

Het verbruik van warm water heeft een steeds groter aandeel in ons energieverbruik (de waterconsumptie neemt toe terwijl woningen beter geïsoleerd worden), daarom moet warm water zo efficiënt en betrouwbaar mogelijk worden geproduceerd.

Voor een optimum aan comfort moet de boiler snel bijladen en opwarmen. Dit moet tegen de laagst mogelijke verbruikskosten.
Thermia heeft technologieën ontwikkeld waarmee snel grote hoeveelheden warm water geproduceerd kunnen worden zonder extra energie te gebruiken: TWS – Tap Water Stratification en HGW – Hot Gas Water Heaters.

 

Koeling

Het is met alle water/water warmtepompen mogelijk om uw huis te koelen met passieve koeling, waarbij gekoeld water uit de warmtebron wordt ontrokken en door uw vloerverwarming wordt geleid.
Passieve koeling verbruikt niet meer energie dan een gloeilamp.
Als passieve koeling niet voldoende, dan is het mogelijk om actief te koelen. Bij actieve koeling is de compressor in bedrijf. Lucht/water warmtepompen kunnen alleen maar actief koelen.

 

Zwembad

Zoekt u een efficiënte manier om uw zwembad te verwarmen, overweeg dan een warmtepomp. Met alle typen Thermia warmtepompen is het mogelijk om uw zwembad te verwarmen. Indien de warmtepomp beschikt over de HGW technologie, dan wordt tijdens het verwarmen van het zwembad de boiler vrijwel gratis op temperatuur gehouden.