Scroll to top
© 2020, Klein Comfort Techniek • Creating Comfort

Optimum G3

Thermia Diplomat Optimum G3


Het hele jaar door een efficiënte performance

De Thermia Diplomat Optimum G3 is een bodempomp die een hoge jaarlijkse efficiency levert dankzij unieke technologische oplossingen. Met een indrukwekkende performance-coëfficiënt (COP) van 4.8 (G3 10 op B0/W35 volgens EN14511), stelt de Thermia Diplomat Optimum G3 u in staat om tot 80% op uw energieverbruik te besparen. COP is een maatstaf voor de efficiency van warmtepompen, op basis van de verhouding tussen de hoeveelheid geproduceerde energie en de energie die gebruikt wordt. Hoe hoger het cijfer, hoe beter het systeem.


Slim regelsysteem

Het regelsysteem coördineert en controleert het verwarmingssysteem. Thermia warmtepompen werken uiterst precies om het beste binnenklimaat tegen de laagst mogelijke kosten te produceren. Het controlesysteem is heel gemakkelijk in gebruik.
Op de display kunt u de warmtecurves zien. Als het systeem eenmaal is ingesteld, heeft u er verder geen omkijken meer naar. Wilt u toch de temperatuur verhogen of verlagen, dan is een druk op de knop voldoende.


Uitzonderlijke warm-waterproductie met heet-gastechnologie (HGW)

Thermia heeft een unieke, binnenkort gepatenteerde, methode ontwikkeld om  warmwater in huis te genereren. Terwijl het water wordt verwarmd voor gebruik in de centrale verwarming, wordt tegelijkertijd water tot een zeer hoge temperatuur verwarmd met een extra heetgas-verwarmer. Als gevolg hiervan genereert u in de tijd van het jaar dat het gebouw verwarmd moet worden, veel warmwater tegen zeer lage kosten.